Hoe stel je een gaming pc samen!?

 

Gaming PC samen stellen

 

Elke echte PC gamer heeft wel een gaming pc. Stel je wilt beginnen met PC gamen dan heb je natuurlijk die pc nodig! Je kan deze kant en klaar bestellen maar het is beter om hem zelf samen te stellen. Hiervoor ben je op het juiste address!

hoe stel je jouw gaming pc samen

De binnenkant van een gaming PC met een MSI GeForce RTX 3080 Gaming X trio (Nvidea chipset)

Welke onderdelen heb je nodig?

De onderdelen:

Moederbord
Processor
Processor koeler
Werkgeheugen
Grafische kaart (niet nodig met integrated graphics)
Opslag (HDD of SSD)
Case
Voeding

Welke onderdelen moet je dan uitkiezen voor je gaming pc?

 

Moederbord:
Als je kijkt voor een moederbord moet je kijken naar welke processor je hebt, Intel en AMD processors hebben allebei een ander slot. Je moet dus goed kijken naar welke van de 2 merken je kiest bij het moederbord. Als je wilt over-clocken dan is het handig om een duurder moederbord te halen, ook moet je opletten op hoeveel DDR4 werkgeheugen slots het moederbord heeft en hoeveel videokaarten erin kunnen.

Processor:
Als je een Processor kiest moet je dus opletten op het moederbord. Je kan dus kiezen tussen AMD en Intel, als je een lower-end PC bouwt is AMD de beter keuze. Bij high-end PC’s is de Intel i9 de beter keuze. Hierbij moet je ook opletten op het aantal cores en het aantal threads. Voor high-end spellen heb je tegenwoordig minimaal 6 cores nodig. Sommige Processors hebben ook integrated graphics: dit is een soort ingebouwde grafische kaart. Voor low-end pc’s zou het handig kunnen zijn als je een budget hebt. Maar bij mid en high-end PC’s heb je sowieso een GPU (grafische kaart) nodig.

Processor koeler:
Bij de meeste processors zit als standaard een koeler, bij AMD zijn deze koelers van extreem goede kwaliteit, bij Intel valt dit meestal wel tegen. Hierbij kan je beter zelf een koeler kopen of waterkoeling als je een high-end processor hebt. Waterkoeling is ook duurder maar de processor blijft veel koeler: ook als je overclockt.

Werkgeheugen:
Je hebt voor een PC ook werkgeheugen nodig, de werkgeheugen van corsair zijn hier een goede keuze voor. Het is slim om minimaal 8GB ram te hebben, meer dan 16 heb je niet nodig.

Grafische kaart:
Je hebt ook een grafische kaart nodig, deze zoogt voor alle beeld aspecten. Hoe beter de Grafische kaart: hoe meer FPS je hebt en hoe hogere graphics-quality je PC aan kan. Hierbij zijn de 2 beste merken AMD en NVIDIA. Bij een PC kan je meerdere Grafische kaarten in je PC hebben, hierbij is het wel belangerijk dat je 2x dezelfde hebt. Ook moet je voorkomen dat je bottlenecks krijgt.

Opslag:
Je hebt ook Opslag nodig voor al je bestanden en spellen. Hierbij hebt je keuze tussen HDD en SSD Opslag. SSD is veel sneller dan HDD en ook gelijk duurder. Het is handig om 1 SSD te hebben van bijvoorbeeld 500GB en nog een HDD van 1TB. Als je extra ruimte nodig heb kan je ook nog altijd een externe harde schrijf halen.

Case:
De case is misschien wel de minst belangrijke onderdeel van je PC, het is alleen de hoes die om de PC zit. Je moet wel opletten welke je koopt want sommige cases ondersteunen bepaalde moederborden formaten niet. Ook is het belangrijk of je Case ventilators heeft. Deze kan je los erbij kopen maar vaak zitten ze er standaard in.

Voeding:
De voeding zorgt ervoor dat alle onderdelen in de PC stroom krijgt, hiervoor heb je meestal ongeveer een voeding nodig die 600 Watt geeft. Meer dan dit is meestal niet nodig, behalve als je een high-end PC koopt of gaat overclocken.

Andere koeling:
Soms heb je meer koeling nodig voor je PC, dit kan door waterkoeling toe te voegen of extra ventilators. Je moet wel opletten of je voeding hiervoor genoeg aansluitingen nodig hebt en dat het in je case past

 

Waar stel je jouw gaming pc samen?

 

Een handige site om een PC samen te stellen is ALTERNATE.NL , hier kan je 1 voor 1 je onderdelen kiezen en geeft hij aan of er iets mis is. Ga dus vooral hier naartoe en stel hem nu samen!